Allerlei

                                                                Glaskunst en corso-ontwerp
De glaskunstenares Linda van Huffelen uit Schipborg ( Dr.) liet zich voor een object van haar inspireren door mijn bloemencorso-ontwerp Rainbow Panorama van 2014. Op haar blog schrijft ze het onderstaande:
 
"In 2014 werd het ontwerp Rainbow Panorama van de wijk Vennerstraat/Nieuwe Akkers winnaar tijdens het bloemencorso Eelde. Daarmee werd de krant gehaald en het bericht hierover viel mij op. Ik zag direct mogelijkheden om er een mooi glasobject van te maken. De combinatie van strepen en bolletjes, het kleurverloop, allemaal prachtig.
Vaak moet zoiets dan even ´sudderen´, maar vorige week zag ik hoe het moest. De eerste versie vond ik saai, waardoor ik nog wat aanpassingen heb verricht.
Foto
 
Het staande object is inmiddels klaar. Het is mijn interpretatie van dit ontwerp,
glas werkt ook anders dan bloemen."
image
Het leek me netjes de ontwerper van dit moois te laten weten waartoe het ontwerp mij geïnspireerd heeft, dus heb ik het corso een mail gestuurd. Vrij snel daarna werd ik gebeld door de ontwerpster van dit prachtige werk. Het allerleukste: zij vertelde me dat zij weer werd geïnspireerd door de IJslandse/Deense kunstenaar Olafur Eliasson, die dit glazen kunstwerk voor het ARoS museum in A°rhus heeft gemaakt.
Glas wordt praalwagen en wordt weer glas".